Kazan za rakiju od 35L na plin sa mešalicom | Drupal Skip to main content

gif

Kazan za rakiju od 35L na plin sa mešalicom

Video
Galerija
od 45000 din
Stara cena
50000.00rsd

U ovu grupu proizvoda spadaju kazani za rakiju predviđeni za kućnu upotrebu I proizvodnju destilata u malim količinama od sopstvenog dvorišnog voća.
Proizvode se u varijantama sa ili bez mešalice, kao I sa ložištem na plin ili na čvrsto gorivo. Pogodan je za korišćenje vise vrsta izvora toplotne energije kao što su plinski gorionik, plinski štednjak, drva i sl.

Uz ovaj kazan za rakiju se može, uz tri do četiri pečenja plus jedna prepeka, ispeći rod jedne dvorišne voćke, čiji je prosečni rod od 70 do 80 kg.
Jednostavna je priprema i rad. Dovoljna je jedna osoba u procesu pečenja rakije. Lako se transportuje i destilacija se može obavljati na veoma malim prostorima.

Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom i parom izrađeni su od elektrolitičkog bakra visoke čistoće ( 99,99% ).
 

Iz tog razloga su destilati dobijeni u našim kazanima čistijeg mirisa i ukusa I iz njih izlazi najkvalitetnija domaća rakija.

Bakarnog kotla

Kotao je sud ugrađen u ložište, u kojem se voćna masa kuva. Tradicionalno ga izrađujemo od bakra. Da bi se sprečilo zagorevanje komine predvideli smo dva rešenja:

Prva opcija je kazan za rakiju sa bakarnom rešetkom, koja fizički odvaja kominu od dna kotla I tako sprečava zagorevanje.

Druga opcija je kazan sa mešalicom koja je izrađena ( mešalica ) od mesinganih I prohromskih elemenata. Okretanjem ručke, mešalica pre svega, sprečava zagorevanje, doprinosi ravnomernijem zagrevanju ali I umanjuje penušanje komine u toku procesa destilacije tj. pečenja rakije.

 

Kape ( Kapak )

Kapak je poklopac kazana za rakiju koja prihvata pare alkohola Iz komine koja vri I sprovodi je ( te pare ) u parovodnu cev tj.lulu. Izrađena je od najkvalitetnijeg bakarnog lima I poluloptastog je oblika. Na kapi je postavljen bimetalni termometar pomoću kojeg se prati rast temperature u kotlu. Spoj kape I kotla rešen je sistemom vodenog zaptivanja.

Ložišta

Ložište je izrađeno od kotlovskog lima debljine 1,5mm, I lakirano vatroopornim lakom. U zavisnosti od varijante izvedbe, kod modela Hobby, izradjujemo ložište kazana na čvrsto gorivo ili na plinski gorionik.

Parovodne cevi( Lule )

Parovodna cev ili Lula je cev koja spaja kapu kotla I hladnjak. Izrađena je od bakarne cevi prečnika Ø22mm I služi kao predhlađenje u kojoj para počinje da se hladi. Sistem zaptivanja Lule rešen je mesinganim holenderima.

Hladnjaka( Tabarke )

Hladnjak ili Tabarka je posuda za vodu izrađena od pocinkovanog (standard) ili prohromskog lima zapremine 60 litara. U tabarci je ugrađena spiralno savijena bakarna cev od 3 navoja.

Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom i parom izrađeni su od elektrolitičkog bakra visoke čistoće ( 99,99% ).

Iz tog razloga su destilati dobijeni u našim kazanima čistijeg mirisa i ukusa I iz njih izlazi najkvalitetnija domaća rakija.

placanje cek
dostava
garancija
sertifikat
sertificat

Komplet kazana za pečenje rakije sastoji se od: