Kazan za rakiju Praktik od 80l | Drupal Skip to main content

gif

Kazan za rakiju Praktik od 80l

Video
Galerija
od 126000 din

U ovu grupu proizvoda spadaju kazani za rakiju predviđeni za kućnu upotrebu I proizvodnju rakije u srednjim količinama.

Savremeno tehnološko rešenje pražnjenja tj. izbacivanja komine putem kuglastog ventila osnovna je karakteristika modela Praktik. Pražnjenje kotla se vrši veoma brzo, lako I uz punu kontrolu.

Proizvode se u varijanti sa mešalicom.  Jednostavna je priprema i rad. Dovoljna je jedna osoba u procesu pečenja rakije. Lako se transportuje i destilacija se može obavljati na veoma malim prostorima.

Dodatno se može poručiti bakarni cilindar umesto spirale, električna mešalica I  sl.

Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom i parom izrađeni su od elektrolitičkog bakra visoke čistoće ( 99,99% ). Taj metal je veoma dobar provodnik toplote,  otporan na dejstvo organskih kiselina koje se nalaze u komini i pozitivno deluju na ukus i miris destilata.

Iz tog su razloga destilati dobijeni u našim kazanima čistijeg mirisa i ukusa I iz njih izlazi najkvalitetnija domaća rakija.

Bakarnog kotla

Kotao je sud ugradjen u ložište, u kojem se voćna masa kuva. Tradicionalno ga izrađujemo od bakra. Osnovna karakteristika ovih kotlova je ugrađen kuglasti ventil kao otvor za pražnjenje ,koji omogućava jednostavnije rukovanje. Pražnjenje kotla se vrši veoma brzo,  lako i  u svakom momentu se može zaustaviti okretanjem poluge na kuglastom ventilu.

Da bi se sprečilo zagorevanje komine ovaj tip kotla ima ugrađenu ručnu (standard) ili električnu mešalicu.  Izrađena je od mesinganih I prohromskih elemenata otpornih na dejstvo organskih kiselina koje se nalaze u komini. Okretanjem ručke, mešalica pre svega sprečava zagorevanje, doprinosi ravnomernijem zagrevanju ali I umanjuje penušanje komine u  toku procesa destilacije tj. pečenja rakije. Mešalicu je potrebno okretati povremeno, na svakih 5-6 minuta, nekoliko okretaja. Okretanjem mešalice rizik od zagorevanja gotovo da ne postoji.

Kape ( Kapak )

Kapak je poklopac kazana za rakiju koja prihvata pare alkohola iz komine koja vri I sprovodi je ( te pare ) u parovodnu cev tj. lulu. Izradjena je od najkvalitetnijeg bakarnog lima I kruškastog je oblika. Na kapi je postavljen bimetalni termometar pomoću kojeg se prati rast temperature u kotlu. Spoj kape I kotla rešeno je mesinganim konusnim holenderom .

Ložišta

Kompletno je izrađeno od kotlovskog lima 1,5mm, sa ojačanim rubovima, vratima i pepeljarom. Postavljeno je na tri nogice koje kazanu daju potrebnu stabilnost. Lakirano vatroopornim lakom.

Parovodne cevi( Lule )

Parovodna cev ili Lula je cev koja spaja kapu kotla I hladnjak. Izrađena je od bakarne cevi prečnika Ø28mm x 1500mm dužine, I služi kao predhlađenje u kojoj para počinje da se hladi. Spoj lule sa kupolom I hladnjakom rešeno je mesinganim konusnim holenderom .

Hladnjaka( Tabarke )

Hladnjak ili Tabarka je posuda za vodu izrađena od pocinkovanog  lima zapremine 300 litara. U tabarci je ugrađena spiralno savijena bakarna cev od 5 navoja. Po želji kupca u hladnjak je moguće ugraditi cilindar tj. kiler.

placanje cek
dostava
garancija
sertifikat
sertificat

Komplet kazana za pečenje rakije sastoji se od: